Vermogensbeheer:

Long Run Value fund facts

Hier vindt u de belangrijkste gegevens over de inrichting van het beleggingsfonds Long Run Value. Tevens treft u hier praktische informatie over deelname en het openen van een account.

Beleggingsstrategie

Vermogensbeheer binnen Value Group gebeurt middels een duidelijke en rationele beleggingsfilosofie. Dit onderdeel licht de strategie toe en verduidelijkt de praktische invulling daarvan.

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over vermogensbeheer bij Value Group.

Stel een vraag

Heeft u vragen die niet staan vermeld onder ‘Veelgestelde vragen’? Neem dan contact op met de beheerder middels dit formulier.

Mededelingen

Op deze pagina treft u belangrijke mededelingen van de beheerder met betrekking tot het Long Run Value Partners Fund.

Aanvraag informatiepakket

Ontvang een fysiek exemplaar van de informatiemap van het Long Run Value Partners Fund en ontdek welke rol waardebeleggen in uw vermogensplanning kan spelen.

Abonnement op de nieuwsbrief

Ontvang het kwartaalbericht telkens na verschijning direct in uw brievenbus of inbox.

Documentatie

Hier vindt u belangrijke documenten, brochures en het archief van kwartaalberichten.

 

Vermogensbeheer: Situaties van onderwaardering en koopkansen

maze

Bij de selectie van ondernemingen maakt het Long Run Value Partners Fund gebruik van het feit dat de beurskoers en de onderliggende waarde van een aandeel gedurende korte perioden van elkaar kunnen afwijken. Immer stijgende koersen worden vaak als positief beschouwd. De vermogensbeheerder van Long Run verwelkomt daarentegen lagere koersniveaus. Hoe lager de koers bij aanschaf ten opzichte van de waarde, hoe hoger het rendement als de twee op een later tijdstip naar elkaar toebewegen. Een lage koers, die zich vertaalt naar een koopkans voor Long Run, kan zich voordoen om tal van redenen. Voorbeelden hiervan zijn:

Algemene paniek en beurscorrecties - Koersen van alle ondernemingen dalen om redenen die niets te maken hebben met onderliggende waarden.

Individuele missers - Zelfs uitmuntende ondernemingen maken wel eens een stevige misser. De ommekeer en het daaropvolgende herstel worden echter slechts geleidelijk onderkend.

Management - Soms weet het management zich geen raad met de kasmiddelen of de producten van een onderneming. Eventuele veranderingen in de bestuurskamer kunnen bijvoorbeeld leiden tot betere bedrijfsprestaties.

Sectorbrede recessie - Een hele industrie gaat soms door een periode waarin het alle bedrijven economisch flink tegenzit. De markt heeft echter moeite de ondernemingen die ten onder zullen gaan te onderscheiden van de bedrijven die de storm kunnen trotseren (en mogelijk zelfs sterker worden).

Impopulariteit van een industrie - Sectoren ondervinden golven van veranderende populariteit. Het ene moment zijn alle ondernemingen uit een bepaalde categorie (denk bijvoorbeeld aan de technologiesector) uitermate gewild, terwijl diezelfde categorie op een ander moment volledig uit de gratie raakt. Die onbemindheid zorgt ervoor dat ook goede bedrijven te koop komen tegen aantrekkelijke waarderingen.

Bijgestelde aanbevelingen van analisten - De adviezen van analisten veroorzaken regelmatig neerwaartse koersbewegingen op de korte termijn die zich vertalen in koopkansen.