Waardebeleggen:

Achtergrond en geschiedenis

Een kort overzicht dat toont hoe waardebeleggen of value investing zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een doeltreffend raamwerk voor het nemen van beleggingsbeslissingen.

Startpagina online financieel nieuws

Deze pagina vervult een gidsfunctie. Zo zijn de meest toonaangevende sites met actualiteiten beter toegankelijk voor de nieuwsgierige belegger.

Startpagina online financiële informatie

Wanneer u op zoek bent naar bedrijfsinformatie, koersgegevens of economische data, dan biedt dit onderdeel uitkomst.

Het waarde raamwerk: de fundamenten

Deze pagina biedt de belegger die zich het waardebeleggen eigen wil maken een verzameling met directe links naar relevante websites. Ook geschikt voor beleggers die eenvoudigweg wat meer willen weten over het hoe en wat van de value-beleggingsstrategie.

Een leeslijst

Deze boeken staan vol met nuttig advies en tijdloze inzichten van de meest gerespecteerde beleggingsautoriteiten. Plus enkele interessante publicaties die op het eerste gezicht niet puur op beleggen zijn gericht.

Columns fondsbeheerder

Van de hand van Long Runs fondsbeheerder verschijnt regelmatig een column waarin hij elke keer één belangrijk beleggingsprincipe toelicht.

Waarde beleggen: inzicht

Relevante ontwikkelingen en onderwerpen worden hier uitgelicht. Eveneens biedt deze pagina ruimte aan niet nader geclassificeerde, maar niettemin nuttige, weblinks.

 

Waardebeleggen: Inzicht

Uitgelicht

beleggingsideeën en beleggingsstrategieën toegelicht.

Op deze plaats aandacht voor een relevant onderwerp of verhelderend artikel. Deze keer:

» Warren Buffett en Bill Gates: Town Hall Event - Buffett en Gates geven hun visie op de toestand van het vrijemarktsysteem na de financiële crisis. Een vraag-en-antwoord-sessie met de studenten van Columbia University. (Klik hier voor het transcript.)

Geknipt voor u: Quote

Citaten en quotes van beursgoeroes en value investors.

Een belegger dient altijd te beseffen dat de koersen die de markt afgeeft, er zijn om zijn gemak te dienen. Van deze koersen kan hij gebruik maken, of hij kan ze negeren. — Benjamin Graham

 

Overige waardevolle zaken

Citaten en quotes van beursgoeroes en value investors.

Niet alle interessante links passen netjes in een hokje. Daarom hieronder een verzameling aanraders. Vooral Milton Friedmans Free to Choose leidt tot menig gedenkwaardige 'aha-erlebnis'. Verder vindt u hieronder diverse informatie over value beleggen en de economie

» CIA The World Factbook - De kerngegevens van elk land wereldwijd.

» Library of Congress - Surf door de online catalogus.

» Milton Friedman: Free to Choose - Nobelprijswinnaar Milton Friedman geeft zijn (kristal)heldere visie over de werking van de vrije markt in deze befaamde televisieserie.

» The Ben Graham Center for Value Investing - Onderhouden door de Universiteit van West-Ontario.

» Ludwig von Mises Institute - Onderzoek en onderwijs op het gebied van klassiek liberalisme.

» Robert J. Shiller - Homepage van deze specialist op het gebied van zeepbellen.