Warren Buffett:

Warren Buffett home

Bij nadere bestudering van de acties en uitspraken van Warren Buffett komen enkele gemeenschappelijke elementen steeds weer naar voren. Tezamen geven ze een goed beeld van de beleggingsstrategie van deze meester.

Biografie van het Orakel van Omaha

In drie delen doen we verslag van het levensverhaal van Buffett. Zijn opmerkelijkste beleggingsacties komen eveneens aan bod.

Buffett Quotes

Ontdek het geheim van Warren Buffetts succes. Een schat aan inzichten op het gebied van beleggen, opgetekend uit de mond van de meester zelf.

Video's

U krijgt via deze pagina een verrassend inkijkje in de beleggingsfilosofie van 's werelds beste belegger. Buffetts huidige posities, toespraken, interviews: u vindt het hier allemaal.

Artikelen

Van de hand van Buffett verschijnen regelmatig artikelen over zaken die hem bezighouden. De meest aansprekende treft u aan in dit onderdeel.

 

 

Artikelen

maze

Warren Buffett geeft geen beleggingstips in de klassieke zin van het woord: hij beveelt nooit specifieke goedkope aandelen aan. Wel is Buffett heel open over zijn beleggingsstrategie. Hoewel het niet mogelijk is om zijn geheim volledig te ontrafelen, maken de publicaties die van tijd tot tijd van zijn hand verschijnen veel duidelijk. In onderstaande schrijfsels ligt een rijk arsenaal aan beleggingsprinicipes verscholen die u meer rendement zullen opleveren dan welk willekeurig beleggersmagazine ook.

» Warren Buffett's Letters to Shareholders of Berkshire Hathaway - Verplicht leesvoer voor de (aspirant-)waardebelegger.

» The Security I Like Best - The Commercial and Financial Chronicle, 6 december 1951

» How Inflation Swindles the Equity Investor - Fortune, 5 mei 1977

» You Pay a High Price for a Cheery Consensus - Forbes, 6 augustus 1979

» De Superbeleggers uit Graham-and-Doddsville - Op de Universiteit van Columbia gaf Buffett in 1984 een klassiek geworden toespraak. Deze verscheen later als artikel in Hermes Magazine. De gelegenheid was het 50-jarig jubileum van het boek Security Analysis door Ben Graham en Dave Dodd. Buffett legt in zeer eenvoudige bewoordingen uit hoe hij en andere waardebeleggers hun uitzonderlijke succes hebben behaald. Hermes, Columbia Business School Magazine, 1984

» The Inside Story of Warren Buffett - Fortune, 11 april 1988

» The Warren Buffett You Don't Know- Forbes, 5 juli 1999

» Mr. Buffett on the Stock Market (Part I) - Fortune, 22 november 1999

» Warren Buffett on the Stock Market (Part II) - Fortune, 10 december 2001

» Interview Warren Buffett - Nebraska Business, herfst 2001

» An FDIC for Insurers - The Washington Post, 19 november 2001

» Opties gratis? - The New York Times, 24 juli 2002

» The Oracle of Everything - Fortune, 11 november 2002

» On the Trade Deficit - Fortune, 10 november 2003

» Fuzzy Math and Stock Options - The Washington Post, 6 juli 2004

» Open brief New York Times - De CEO van Berkshire Hathaway over de financiële crisis. Hij geeft, met gezonde tegenzin, zijn visie op het algemene niveau van de markt. The New York Times, 16 oktober 2008

» The Greenback Effect - Warren Buffett voorziet een sterke daling van de dollar. The New York Times, 18 augustus 2009

» Nog een open brief New York Times - Buffett dankt Uncle Sam voor zijn hulp: ‘In dit uitzonderlijke noodgeval was u er, en de wereld zou er heel anders hebben uitgezien als dat niet zo was geweest. Uw dankbare neefje, Warren. The New York Times, 16 november 2010

» What You Should Know about the Jewelry Business - De economische motor achter een juwelierszaak, uiteengezet op de website van Borsheim’s, dochteronderneming van Berkshire Hathaway

» Transcript van ‘ask Warren 2011’-conversatie op zender CNBC - De volledige tekst van het drie uur durende gesprek kunt u downloaden door middel van voorgaande link. Buffett weidt onder meer uit over het ‘olifantengeweer’ van Berkshire Hathaway, het economische stimuleringsprogramma van de Amerikaanse overheid en de (on)zin van beleggen in goud, obligaties en kunst.