Warren Buffett:

Warren Buffett home

Bij nadere bestudering van de acties en uitspraken van Warren Buffett komen enkele gemeenschappelijke elementen steeds weer naar voren. Tezamen geven ze een goed beeld van de beleggingsstrategie van deze meester.

Biografie van het Orakel van Omaha

In drie delen doen we verslag van het levensverhaal van Buffett. Zijn opmerkelijkste beleggingsacties komen eveneens aan bod.

Buffett Quotes

Ontdek het geheim van Warren Buffetts succes. Een schat aan inzichten op het gebied van beleggen, opgetekend uit de mond van de meester zelf.

Video's

U krijgt via deze pagina een verrassend inkijkje in de beleggingsfilosofie van 's werelds beste belegger. Buffetts huidige posities, toespraken, interviews: u vindt het hier allemaal.

Artikelen

Van de hand van Buffett verschijnen regelmatig artikelen over zaken die hem bezighouden. De meest aansprekende treft u aan in dit onderdeel.

 

 

Warren Buffett: Website en video's

Warren Buffett: superieur in het vinden van goedkope aandelen.

U wilt een betere belegger worden? Bestudeer dan hoe ’s werelds beste beleggers het doen. Hieronder treft u een selectie video’s over de beleggingsstrategie van Warren Buffett en zijn beleggingsmaatschappij Berkshire Hathaway, zodat u snel ‘up to date’ bent.

If people want to improve their investing skills, it has to help to study how the Master does it. — Peter Lynch

Website

» Homepage Berkshire Hathaway - Deze vroegere kledingfabrikant werd door Buffett en compagnon Charlie Munger getransformeerd tot een collectie uitmuntende ondernemingen. Op de site vindt u een schat van informatie over de visie en aanpak van het orakel van Omaha. De Owner’s Manual biedt een vlot overzicht van de doelstellingen, activiteiten en beleggingsstrategie van Warren Buffett. Ook de jaarlijkse Letters to Shareholders (brieven aan aandeelhouders) van Buffett zijn buitengewoon de moeite waard.

» Buffetts huidige posities - Deze site brengt de beursgenoteerde bezittingen van Warren Buffetts beleggingsvehikel Berkshire Hathaway overzichtelijk samen.

» Warren Buffett Watch - Recente ontwikkelingen en nieuws over Buffett. Dit is een site onderhouden door zakenzender CNBC met als motto ‘Keeping Track of America’s Billionaire Next Door’.

» Posities van de Buffett Foundation - Voer het steekwoord ‘Buffett’ in en u krijgt een overzicht van de ‘990’-formulieren van The Susan Thompson Buffett Foundation. De bijlage van Part IV toont u nadere informatie over de aandelenposities van de stichting.

Video’s Warren Buffett

» Overzicht Charlie Rose - Alle optredens van Buffett als gast bij de PBS-show van interviewer/journalist Charlie Rose.

» Buffett op de Universiteit van Florida - Een stoomcursus in de beleggingsstrategie van Buffett. In anderhalf uur bent u op de hoogte van de belangrijkste denkbeelden van het Orakel van Omaha.

» Warren Buffett Talks Business - Deze vraag-en-antwoord-sessie werd vastgelegd in 1994 op de Universiteit van North Carolina. De kijker leert hoe Buffett omgaat met kwesties die iedere belegger bezighouden. Wat is het beste moment om een aandeel te verkopen? Hoe geeft hij invulling aan financiële analyse? Wat zijn Buffetts belangrijkste fouten geweest? Waaraan kan men een goede onderneming herkennen? Houdt hij zich bezig met het voorspellen van het algemene beursniveau?

» In Zwitserland: How to grow wealth in a sustainable manner - In 2008 bezocht Buffett Europa. Samen met Eitan Wertheimer, directeur van Berkshires dochteronderneming Iscar, schoof hij aan tafel voor een interview. De webcast werd verzorgd door de IMD business school in Lausanne.  

» Warren Buffett bij Charlie Rose in mei 2007 - Over Wal-Mart: ‘I turned a potentially huge profit into a tiny profit.’ Over het Amerikaanse tekort op de handelsbalans: ‘We have used up our savings account to consume, and now we are using our credit card.’ Over de ‘reuzachtige’ omvang van het personeelsbestand (19 personen) op het hoofdkantoor van Fortune 500-gigant Berkshire Hathaway: ‘Yes, we’ve gone crazy.’

» Warren Buffett en Bill Gates - Buffett licht in het bijzijn van William Henry Gates III toe waarom hij vrijwel zijn gehele vermogen nalaat aan de Bill and Melinda Gates Foundation. 

» Buffett bij Charlie Rose over de financiële crisis - De CEO van Berkshire verscheen bij PBS (Public Broadcasting Service) voor de goedkeuring van het $700 mld grote reddingspakket door het Amerikaanse congres. 

» Buffett en Schwarzenegger in oktober 2008 - ‘In investing you want to buy stock in a company that has a business that’s so good that an idiot can run it, because sooner or later one will. We have a country like that.’

» Buffett over dalende beurzen - ‘I like buying things cheaper than they sold for yesterday.’

» Interview Buffett Bloomberg - Een interview van ruim 75 minuten waarin Warren Buffett dieper ingaat op zijn filosofie en beleggingsacties. 

» Warren Buffett over stimuleringspakket - Superbelegger Buffett geeft zijn mening over het overheidsingrijpen. 

» Warren Buffett 1 jaar na de crisis - Het orakel van Omaha in gesprek met Fortune-journaliste Carol J. Loomis. 

» The World’s Greatest Money Maker: Evan Davis meets Warren Buffett - Portret van Buffett door de BBC. Een prima kennismaking met de beleggingsstrategie van Warren Buffett. Gepresenteerd op eenvoudig te begrijpen wijze in minder dan 60 minuten, (6 delen van cira 10 minuten elk). Deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6.

» Warren Buffett in gesprek met CNBC - Buffett licht de overname van spoorwegbedrijf Burlington Northern Santa Fe toe, de grootste acquisitie van Berkshire Hathaway ooit. Gesprek van 25 minuten.

» Warren Buffett en Bill Gates: Town Hall Event - Buffett en Gates geven hun visie op de toestand van het vrijemarktsysteem na de financiële crisis. Een vraag-en-antwoord-sessie met de studenten van Columbia University. (Klik hier voor het transcript.)

» Buffett bij Charlie Rose - Op 13 november 2009 te gast bij de Amerikaanse Public Broadcasting Services.

» Buffett exclusive met The Huffington Post en Yahoo! News - Buffett over de huidige staat van de economie, het Amerikaanse begrotingstekort en BP.

» Buffett spreekt tijdens Montana Economic Summit - Warren Buffett geeft zijn mening over de (on)waarschijnlijkheid van een dubbele dip.

» Buffett op het ‘Machtigste Vrouwen’-congres van Fortune - Buffett over het herstel in Amerika alsmede de Europese problematiek. Ook geeft hij zijn visie over de toekomstige richting van de inflatie.